Tekstikehys:  	Kotakennääntie 4, 44100 Äänekoski				P. 040 769 6670			urheiluhieroja@live.fi
Tekstikehys: Kenkäpaja Lesti

 

Mittatilaus- ja ortopediset jalkineet

Yksilölliset pohjalliset

Perinteiset suutari– ja korjauspalvelut

Nahkatuotteiden valmistus ja korjaus

Liiallisessa supinaatiossa nilkkanivel kääntyy normaalia enemmän ulospäin. Paine jalan ulkosyrjälle lisääntyy ja jalan joustavuus sekä iskunvaimennus kärsivät. Tästä syystä esim. varvastyönnöstä tulee vaimeampi.

 

Kinesiologia tarkoittaa liikkeen tutkimista.

· Suljettu kineettinen ketju on sarja joustavia liikkeitä, jotka alkavat alemmasta nilkkanivelestä – ketjun kulmakivi – ja jatkuu aina leukaniveliin saakka.

· Avoimessa kineettisessä ketjussa alaraaja on kuormittamattomana.

 

Yksilöllisen tukipohjallisen tehtävänä on tukea ja ohjata jalan asentoa mahdollisimman optimaaliseksi. Tukipohjallisella tuetaan esim. nilkan keskiasentoa korjaamaan pituuseroa sekä kompensoimaan rakenteellisen asennon muutoksia. Tavoitteena on helpompi liikkuminen.

 

Pohjalliset muotoillaan ja sovitetaan asiakkaan jalkineeseen yksilöllisesti.

Yksilöllinen pohjallinen ja kineettinen ketju

KipsimalliTukipohjallinen

Diabeetikon tärkeimmät jalkaongelmien syyt on neuropatiat ja iskemia (kudoksen paikallinen verettömyys) yhdessä ulkoisen vaurion kanssa. Neuropatialla tarkoitetaan hermojen vaurioitumista. Mononeuropatialla tarkoitetaan yksittäisen hermon tilapäistä halvausta. Symmetrinen perifeerinen neuropatia on alaraajojen ongelma, jossa tunto häviää alaraajoista. Potilaalla voi olla alaraajoissa myös kipua ja puutumis- ja polttamistuntemuksia.

 

Polven, lonkan, tai alaselän oireiden syyksi voi paljastua nilkan liiallinen sisään kiertyminen, eli ylipronaatio. Näin ollen nilkan liiallinen sisäkierto aiheuttaa polven ja lonkan alueen virheasentoja, sekä lantion kallistumisen eteen. Toispuolinen nilkan liiallinen sisäkierto aiheuttaa usein myös toiminnallista alaraajojen pituuseroa.

Tukipohjalliset

Jalkaterän synnynnäiset rakenteelliset poikkeamat, traumat tai pitkäaikaisen sairauden vaurioittama jalka vaatii tukipohjallisten valmistuksessa erityisosaamista. Pohjalliset valmistetaan kipsimallinnusta käyttäen. Pohjallisilla pyritään parantamaan jalan toimintaa, estämään ja korjaamaan virheasentoja.

 

Ortopediset tukipohjalliset

·  Plantaarifaskiitti -tukipohjalliset luupiikkikipuun

·  Hallux valgus, vaivaisenluu-tukipohjalliset

·  Hallux rigidus, jäykän isovarpaan tukipohjallinen

·  Vasaravarvas-tukipohjalliset

·  Sesamluun kiputiloihin soveltuva pohjallinen

·  Sinus tarsi -oireyhtymän tukipohjalliset

·  Jäykkä murtumapohjallinen

·  Mortonin neuroomaan sopivat tukipohjalliset

 

Ota yhteyttä!

Puh: 040 7696 670 tai urheiluhieroja@live.fi

 

Tarvittaessa mahdollisuus myös kotikäyntiin.